Popülerliği gün geçtikte artan dövme yaptırma işlemi sonrasında birçok kişi yaptırdığı dövmeden pişman olabilmektedir. Bunun için tek çözüm yolu ise dövme silme işlemidir. Lazerle Dövme sildirme işlemi ile istenmeyen dövmeler silinebilmektedir. Araştırmalar gösteriyor ki her 4 kişiden 1’i dövmesinden memnun olmadığı için sildirmeyi düşünmektedir.
Dövme silme işlemi için gösterilen en önemli nedenler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Alerjik reaksiyonlar
- Sahip olunan dövmeyi taşımaya olan isteğin azalması
- Dövme sahibi olmanın problem yarattığı bir işe girme
- Farklı bir dövme yaptırma isteği
- Dövme yapıldığınca yeterince olgun olmamak, bundan dolayı pişman olmak.
Bu tarz nedenlerle başvuran kişiler için en yeni teknolojiler kullanılarak dövme silme işlemleri gerçekleştirilir. Bu uygulamalar uzman kişilerin yardımıyla yapılmaktadır. Eskiden dövme silme işlemleri için daha çok cerrahi yöntemler kullanılırken günümüzde ise lazerle dövme silme işlemi uygulanmaktadır. Daha ağrısız ve acısız olan lazer yöntemiyle istenmeyen dövmelere rahatlıkla veda edebilirsiniz.
Dövme silme işlemlerinde öne çıkan en pratik ve güvenilir yöntem Q switch Nd yag lazer teknolojisidir. Dövme silme işlemi için en çok bilimsel araştırması olan ve bilinen lazer Q switch Nd yag lazerdir. Son zamanlarda ise pikolazerler de etkili saptanmıştır.
Dövme Silme Uygulaması Aşamaları Nelerdir?
İlk olarak dövme derinlemesine analiz edilir. Boyutu, rengi, derinliği gibi unsurlar incelenir. Kullanılan boya miktarı da önemlidir. Dövmenin çok renkli olması, çok eski olması silme işlemini zorlaştıran faktörlerdir. İyi bir dermatolojik muayene yapılmadan dövme silme işlemi uygulanması doğru olmayabilir.
İkinci olarak cilt güzelce dezenfekte edilir. İşlemin yapılacağı bölgeye anestezik krem sürülür. Böylece işlem esnasında daha az ağrı hissedilir. Kullanılacak lazer cihazının dövmeye uygun oranda doz ayarlaması yapılarak işleme başlanır. İşlem sonrasında uygulamanın yapıldığı bölgeye antibiyotikli krem ve cilt tipine uygun nemlendirici sürülür.
Lazerle Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Lazerle dövme silme işlemi en etkili dövme sildirme işlemidir. Lazer ışınları derideki epidermis tabakasını aşarak dermiş ve derialtı dokudaki dövme rengini veren ajanlar tarafından emilir. Böylece bu maddeler parçalanarak bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılır.
En etkili dövme sildirme lazer teknolojisinden bir tanesi Q-switched Nd lazer teknolojisidir. Yag lazer olarak da bilinen Q-switched Nd farklı renk ve dalga boylarındaki lazer ışınları sayesinde dövme sildirme yöntemlerinden en geniş renk spektrumuna sahip olan teknolojidir. Q-switched Nd yag Lazer teknolojisi diğer lazer teknolojilerine göre saniyenin trilyonda biri kadar atış yaparak diğer lazer cihazlarından ayrılır. Çok kısa zamanda hızlı atım gerçekleştirdiği için boyayı çok daha küçük parçalara ayırabilir. Böylece verilen lazer enerjisi ile küçük parçalara ayrılan dövme boya pigmentleri vücudun özel görevli sistemler tarafından emilerek atılması sağlanır.
Koyu renk olan dövmelerin silinmesi daha rahat ve pratiktir. Açık renk ise koyu renge göre daha zor bir tedavi süreci gerektirir. Koyu renkte olan dövmeler her türlü ışığı absorbe eder. Böylece daha kolay sonuç alınır.
Dövme sildirme işlemleri esnasında çoğunlukla anesteziye gerek duyulmaz. Fakat bazı hassas yapıda olan kişilere lokal anestezi uygulanması gerekebilir. Uygulama yapılan bölgede bazı zamanlar şişme ve kızarıklıklar görülebilmektedir. Fakat bu komplikasyonlar en fazla bir hafta içinde yok olur.
Herkes Lazerle Dövme Silme İşlemi Yaptırabilir mi? Her Bölgeye İşlem Uygulanabilir mi?
Lazerle dövme silme işlemi bir uzman tarafından uygulandığı müddetçe oldukça güvenilir ve ciddi yan etkileri olmayan bir uygulamadır. Kişiler gönül rahatlığı ile bu işlemi yaptırabilir. Fakat bazı özel durumlarda dövme sildirme işleminin gerçekleştirilmesi uygun olmayabilir. Ayrıca her bölgede işlemin uygulanması zararlı olabilir. Bu durumlar:
- 18 yaş altındaki kişilere uygulanması doğru değildir.
- Hamilelerin lazerle dövme silme işlemi yaptırması önerilmez.
- Hepatit B hastalarının ve cildinde hastalık bulunan kişilerin yaptırması önerilmez.
- Skarlar ve açık yaralar üzerinde dövme sildirme işlemi gerçekleştirilmesi önerilmez.
- Egzama ve mantar hastalığı bulunan kişilerin yaptırması önerilmez.
- Et beni üzerine, kulak ve burun içerisine yaptırılması önerilmez.
- Göz ve kirpik çevresine de işlemin uygulanması tavsiye edilmez.
Dövme Sildirme İşlemi Kaç Seans Sürer?
Lazerle dövme silme işlemlerinde maksimum 6-8 hafta aralıklarla seans uygulanır. Fakat seans sayıları kişiye göre değişir. Dövmenin rengi ve boyutu seans sayılarını etkiler. Buna göre 3 ila 15 seans arasında farklılık gösterir. Aralıklı olarak uygulanan bu seanslar ile kişi istediği sonuca büyük ölçüde ulaşır. Tedavi süreci dövmenin yapıldığı tarihe göre değişiklik gösterir. Birçok sonuç karşılaştırıldığında yakın zamanda uygulanmış dövmelerin silinme başarısı daha yüksektir ve daha kısa sürede istenilen sonuca ulaşılmaktadır. Tedavi süresini etkileyen diğer faktör ise işlemi uygulayan kişinin amatör veya uzman olup olmadığıdır. Dövme sildirme işlemleri mutlaka bir uzman hekim kontrolünde gerçekleşmelidir. Uzman kişiler tarafından yapılan dövme sildirme işlemleri daha uzun bir süreyi kapsayabilir. Ancak alınacak verim kat kat daha fazla olacaktır. Açık renkli dövmelere oranla koyu renkli dövmeler daha kolay silinir.
Lazerle Dövme Silme İşlemi Sonrası İz Kalır mı?
Lazerle dövme işlemi sonrasında oldukça tatmin edici sonuçlar almak mümkündür. İşlemden hemen sonra görülen beyaz renkte ve kabarık bir iz meydana gelebilir. Bu izler bir süre sonra görünürlüğünü yitirir. Dileyen kişiler aynı bölgeye daha sonra farklı bir dövme yaptırarak var olan izi kapatma yolunu tercih edebilir. Özellikle iz kalmaya yatkın olan bölgeler ise göğüs, üst kol ve ayak bileğidir.
Lazer tedavisi sonrası bazı dövmeler tamamen silinmeyebilir veya deriden açık veya koyu renk iz kalabilir. Bu risk çok eski ve çok renkli dövmelerde daha yüksektir. Bu riski hekiminiz ile görüşebilirsiniz.
Lazerle Dövme Silme İşleminin Yan Etkileri Nelerdir?
Kozmetik işlemlerin çoğunda olduğu gibi dövme sildirme işleminin de bazı yan etkileri ve riskleri mevcuttur. Profesyonel kişilerce uygulanan dövme silme işleminde yan etki ve risk oranı minimuma iner. Fakat uygun olmayan bir yerde yaptırılan bu işlem oldukça ciddi reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Örneğin düşük kalitede bir cihaz ile yapılan işlem, üstüne personelin de bu konuda eğitimsiz ve yetersiz olması deri renginde artış olarak bilinen hiperpigmentasyon veya deri renginde azalma olarak bilinen depigmentasyon görülme olasılığını artırır.
İşlemin uygulanacağı merkezde gerekli hijyen koşulların sağlanmamış oluşu da bölgede enfeksiyon görülmesi riskini daha fazla kılacaktır. Beri yandan işlemin belli başlı geçici yan etkileri görülebilir. Kızarıklık, kaşıntı, kabuklanma bunlardan birkaçıdır. Bunlar geçici ve ciddi olmayan komplikasyonlardır.
Lazerle Dövme Sildirme İşlemi Öncesi ve Sonrası Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
- Lazerle dövme sildirme işlemi öncesinde güneş banyosu, sauna, hamam ve solaryum gibi fazla sıcak ortamlara maruz kalmaktan kaçınılması gerekir. Bu gibi ortamlarda kalınmışsa tedaviye 2-3 gün sonra başlanması daha uygun olacaktır.
- Uygulama bölgesi temiz tutulmalı, düzenli olarak nemlendirilmeli ve çıkabilecek muhtemel kabuklar koparılmamalıdır.
- İşlem bölgesi 2-3 hafta süresince kabuklanma ve kabukların dökülmesi nedeniyle direkt güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır ve aşırı sıcak ortamdan kaçınılmalıdır.
- Yaranın iyileşme süreci bitene kadar bölgeye başka işlem uygulanmamalıdır.
Lazerle Dövme Silme İşlemi Sonrası Tedavi Süreci Nasıldır?
Tedavi süreci 3 aşamaya ayrılır. Bunlar: bölgenin yara ve kabuk bağlaması ve iyileşme dönemi. İlk önce silinmiş olan dövmeler beyaz bir iz halinde kalır, daha sonra gittikçe ise kırmızıya dönüşür. Uygulama alanı sonrasında yara kıvamını alır. 3-5 gün geçmeden cilt üzerinde saydam bir kabuk oluşur ve yaklaşık 2-3 hafta içerisinde bu kabuk kuruyarak pul pul dökülür. İşlemin uygulandığı bölge kızarık bir görüntü halini alır. Bu demektir ki yara iyileşmeye başlamıştır. Zaman geçtikte dövmenin tahrip olan kısmı ile iyi kalan kısmının miktarı belirginleşecektir.
Lazerle Dövme Silme Ağrılı Bir İşlem Midir?
Lazerle dövme sildirme işleminde hafif bir ağrı hissetmek mümkündür. Fakat bu ağrı dövme yaptırırken çekilen ağrıdan fazla değildir. İşlem esnasında verilen lokal anestezik kremler ile ağrı eşiğinin minimuma indirilmesi amaçlanır.
Kalıcı Makyaj Lazerle Silinebilir mi?
Kaşlar için uygulanan siyah ve kahverengi kalıcı makyaj silinebilirken, dudaklar için olan veya ten rengi olan uygulamaları (bb glow-kalıcı fondöten uygulaması) lazer cihazları deriyle aynı renk olduğu için genellikle seçememektedir. Bu nedenle kalıcı fondöten uygulaması önermiyoruz.
Dövmenin Kısmi Olarak Silinmesi Mümkün mü?
Kısmi olarak dövme sildirmek de mümkün. Bu işlem için daha ince lazer teknikleri uygulanmaktadır.
Dövme Silme İşleminde Başarı Oranı Nedir?
Dövme silme işleminde başarıyı etkileyen etmenler şunlardır:
- Dövme yapılışı esnasında verilen boyanın deri içine aynı seviyede verilmesi çok önemli bir faktördür. Bu o dövmeyi yapanın profesyonelliğini de gösterir. Aynı düzeyde verilmeyen boyalar yüzünden lazer ışını üst bölgede durur, alt bölgeye erişemez.
- Tek rengin kullanıldığı dövmelerde başarı oranı daha fazladır.
- Silik veya çok koyu renkten ziyade orta koyuluktaki renkte dövmelerde başarı şansı daha yüksektir.
- Dövme yapılırken kullanılan boya kalitesiyle silme işleminin başarısı doğru orantılıdır.
Lazerle Dövme Silme Fiyatları
Lazerle dövme silme işlemi fiyatları uygulamanın yapılacağı bölgeye, dövmenin boyutuna ve uygulamanın yapılacağı kliniğe ve uygulamayı yapacak kişiye göre farklılık göstermektedir. Fiyat yanında işlemin yapılacağı ortamın hijyeni ve işlemi yapacak kişinin profesyonel olması da çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en doğru fiyat bilgisine ulaşmak ve diğer tüm merak ettiğiniz sorularınız için kliniğimize +902122414624 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.