10 soruda Kol Sarkması Nasıl Düzelir?

ameliyatsız kol germe Yaş aldıkça ve aşırı kilo alıp verme gibi durumlarda derinin dengesi bozulur ve kol sarkması meydana gelir. Yaşlandıkça vücut kolajen üretimini azaltır. Bu da vücudun gevşemesine ve daha çok sarkmasına yol açar. Bu gibi sarkmalar özellikle kollarda çok net belli olur. Kol sarkması problemini önlemek amacı ile ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere birçok yöntem bulunur.

En çok tercih edilen kol germe ameliyatı ve ameliyatsız kol germedir. Oldukça talep gören bu işlemlerde kol sarkması probleminin önüne geçilir. Kol sarkması şikâyeti olan birçok kişi çeşitli kol germe yöntemlerine başvurmaktadır.

1) Kol Derisi Neden Sarkar?

Yaşlanmaya bağlı olarak derinin eski elastikiyetini kaybetmesi ve deri altında yer alan yağ dokularının gittikçe azalması nedeniyle kol sarkması meydana gelir. Bunun yanı sıra aşırı kilo alıp verme gibi durumlarda da kol sarkması oluşur.

Düzenli egzersiz ve doğru beslenme ile vücudun belli ölçüde sıkılaşması sağlanabilir ancak bunlar da yeterli olmayabilir. Ameliyatsız kol germe ve kol germe ameliyatı uygulamaları ile deri kalıcı olarak toparlanır. Böylece kol sarkması probleminin önüne geçilmiş olur.

2) Kol Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılır?

Kol germe ameliyatı öncesi hastanın kol sarkması seviyesini belirlemek gerekir. Bu noktada her hasta birbirinden ayrılmaktadır. Kol germe ameliyatı tek başına yapılmakla beraber aynı zamanda karın germe, meme küçültme veya dikleştirme, bacak germe veya liposuction gibi diğer işlemlerle kombine edilir.

3) Kol Germe Ameliyatı Sonrasında İzler Nerede Oluşur?

Ameliyat öncesinde kol sarkması düzeyinin ne derece olduğuna dikkat çekilir ve kolun arka ve iç kısmındaki yağ dokusundaki fazlalık bu noktada önemlidir. Ameliyat öncesinde hasta mutlaka ameliyat sonrası oluşabilecek olası iz ve yaralar hakkında bilgilendirilir.

Genellikle yara izleri kolun iç kısmında veya koltuk altı çevresinde oluşur. Bu nedenle izler çok görünen yerde değildir. Kol sarkması probleminin önüne kol germe ameliyatı ile geçilmektedir.

4) Kol Germe Ameliyatı Sonrasında Süreç Nasıl İlerler?

Kol germe ameliyatında kol sarkması probleminin ortadan kaldırılması amaçlanır. Bu ameliyatta genel anestezi veya sedasyon tekniği kullanılır. Kolun arka ve iç kısmında bulunan sarkık deri ve fazlalık olan yağ dokuları kesilip çıkarılır. Gerekirse önceden liposuction tekniği de uygulanır. Kesi çizilen yer daha sonra dikilerek ameliyat bitiminde tedavi bölgesine pansuman yapılır.

Yaklaşık 4-5 gün içerisinde hastalar gündelik yaşamlarına geri dönerler. 10 gün sonra da dikişler iyileşerek tedavi bölgesi toparlanmaya başlar. Bu işlem sonrası hastanın bir ay boyunca korse kullanması gerekir. Böylece ameliyat sonrasında daha az şişlik meydana gelir. Yaklaşık bir ay sonra izler iyileşmeye başlar. Bir yıl sonra ise izlerin belirginliği büyük ölçüde kaybolur.

5) Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu işlem 18 yaşını geçmiş ve kol sarkması şikâyeti bulunan herkese uygulanabilir. Genel anestezi ve lokal anestezi olmak üzere iki ayrı teknik ile uygulanır. Lokal anestezi tekniğinde hasta aynı gün taburcu edilerek gündelik yaşamına geri döner. Fakat genel anestezi tekniğinde hasta bir gün hastanede yatırılır. Kol germe ameliyatında kol sarkması görülen yerden fazlalık olan yağ tabakası ve deri alınır. Genellikle oluşan izler çok belirgin bir görünüme sahip olmaz.

6) Kol Germe Ameliyatı ile Beraber Uygulanan Diğer İşlemler Nelerdir?

Ameliyat öncesi fazlalık olan yağ derisinin alınması vaser liposuction işlemi ile gerçekleştirilir.  Meme küçültme, meme dikleştirme, bacak germe, karın germe gibi işlemler kol germe ameliyatı ile kombine edilebilen diğer operasyonlar arasında yer alır. Kol germe ameliyatı ile kol sarkması problemi önlenir.

7) Kol Germe Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Bu ameliyat mutlaka alanında uzman tecrübeli bir doktor eşliğinde uygun bir hastanede veya klinikte uygulanmalıdır. Her cerrahi işlem mutlaka bir risk taşımaktadır. Ameliyat doğru yapılmadığı takdirde yara izleri ve dikişlerde açılmalar ve daha geç iyileşmeler görülmesi söz konusudur. Kol sarkması probleminin önüne geçmek için mutlaka en uygun tedavi yöntemi belirlenmeli ve bu işlemin uzman bir doktor tarafından uygun koşullarda yapılması gerekmektedir.

8) Kol Germe Ameliyatı Kalıcı Bir İşlem Midir?

Kol sarkması problemi günümüzde yaygın bir şekilde görülen bir deri problemidir. Bu problemden mustarip kişiler sarkma ve gevşemelerden oldukça rahatsız olabilmektedir. Kol sarkması problemini önlemek için kol germe ameliyatı yöntemi oldukça sık başvurulan yöntemlerdendir. Fakat bilinmelidir ki kol germe ameliyatı kalıcılığı size bağlıdır.

Ameliyat sonrası hasta çok kilo aldığı takdirde kol sarkması ve gevşemeleri gibi problemler tekrar baş gösterebilir. Bu nedenle ameliyat sonrasında da bu problemlerin önüne geçmek için oldukça dikkatli davranılması gerekmektedir. Ek olarak ameliyat sonrasında fazla güneşe maruz kalmak da ameliyat bölgesinde izlerin meydana gelmesine yol açabilir.

9) Ameliyatsız Kol Germe Tekniği Nedir?

ameliyatsiz kol germe Estetik tıp günümüzde oldukça ilerlemiştir ve bu durum da ameliyatsız birçok yöntem ortaya koymuştur. Kol sarkması problemini önleyen bir diğer uygulama ise ameliyatsız kol germedir. Ameliyatsız kol germe işlemi hiçbir cerrahi teknik gerektirmeyen bir uygulamadır. Bu nedenle kol germe ameliyatına oranla iyileşme süreci daha hızlıdır ve hastanın gündelik yaşamına dönmesi daha kolaylaşır.

Ameliyatsız kol germe operasyonu çoğunlukla 35 ila 40 yaş arasında bulunan ve kol sarkması probleminden mustarip hastalar için uygulanmaktadır. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Ameliyatsız kol germe işlemi farklı teknolojilerin bir arada uygulandığı bir işlemdir. Ulthera, Thermage, velashape  gibi cihazlar kullanılarak bu işlem gerçekleştirilmektedir.

Çeşitli yüksek fokuslu ultrason cihazları ile uygulanan bu yöntemde cihazlar yardımı ile tedavi bölgesine gerekli titreşimler gönderilerek vücuttaki kollajenler uyarılır ve kol bölgesinin daha sıkı bir görünüme kavuşması amaçlanır. Bu uygulamada herhangi bir iyileşme süreci bulunmamaktadır. Bu nedenle kol sarkması bulunan ve cerrahi işlemden kaçınan herkes ameliyatsız kol germe tekniğine sıcak bakmaktadır.

Hemen hemen birkaç dakika içinde işlem son bulmaktadır. Uygulamanın en fazla 30 dakika kadar sürede tamamlanır. Bu uygulamanın kişinin cildi için hiçbir yan etkisi yoktur ve kişinin cildine herhangi bir zarar vermemektedir. Kişi uygulama sonrasında hemen gündelik yaşamına ve sosyal hayatına geri dönebilmektedir. Bu tedavinin başarıyla ulaşması için mutlaka uzman bir doktor tarafından uygun koşullarda uygulanması gerekmektedir.

10) Kol Germe İşlemleri Fiyatları

Çeşitli kol germe işlemleri ile kol sarkması probleminin önüne geçilebilir ancak fiyatlandırma kullanılacak tedavi yöntemine göre değişiklik gösterir. Ayrıca hastanın kol sarkması düzeyi ve kol bölgesinde yer alan fazla yağ miktarı da kol germe fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır.

Ek olarak uygulamanın yapılacağı hastane, uygulamayı yapacak olan uzman doktorun tecrübesi de fiyatlandırmayı belirler. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. +90212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak ameliyatsız kol germe tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir