Kırışıklık Tedavisi: Uzun Yıllar Sıkı ve Genç Görünmenin Sırrı

Kırışıklık tedavisi yaş almaya bağlı olarak gelişen cilt sorunlarına karşı genç görünümünü korumanın güçlü bir yoludur. Cilt sağlığı ve canlılığına yönelik şikâyetler genellikle ileri yaşlarda ortaya çıksa da günümüzde hava kirliliği, zararlı güneş ışınları gibi çevresel faktörler yüzünden cilt çok daha kolay bir şekilde sıkılığını ve sağlığını kaybediyor. Oysaki herkes, canlı ve parlak görünen pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister.

Özellikle yüzün yaşlanma belirtilerine karşı çok savunmasız olduğu bilinen bir gerçektir, hemen hemen herkes zamanla fark edilir şekilde yaşlanır ve zamanla göz çevresinde, alında ve dudak kenarlarında kişiyi oldukça kötü ve yaşlı gösteren yüz kırışıklıkları oluşur. Peki, kişinin görünümünde olumsuz bir görüntü yaratan cilt kırışıklıkları nedir ve neden olur?

Kırışıklık Nedir ve Neden Olur?

Kırışıklık, yaşlanmanın etkisiyle ciltte meydana gelen bir doğal bir etkidir. Yaşlandıkça ciltteki kolajen ve elastin seviyesi azaldığı için cilt zamanla yıpranır. Cildin elastikiyetini kaybetmesinin en büyük sebebi elbette ki kolajen ve elastin seviyesindeki değişimdir ancak bununla birlikte istemsiz kas hareketlerine bağlı olarak gelişen mimikler de yüzdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasına zemin hazırlar.

Cilt yapısında meydana gelen bu tarz değişimleri her ne kadar yaşlanma süreci ve genetik faktörler belirliyor olsa da beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzı, güneşe maruz kalma, stres, alkol ve sigara kullanımı gibi çevresel faktörler de cildin yıpranma sürecinde büyük rol oynar.

Tüm bu etkenler doğrultusunda süreç içinde ciltte; yüz genelinde yoğunlukta olmakla birlikte boyun ve ellerde da kırışıklık, sarkma gibi deformasyonlar oluşur. Yüz, vücudun diğer bölgelerine oranla daha ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu durum yüzü daha savunmasız bir hale getiriyor ve bu yüzden yaşlanma belirtileri ilk olarak yüz genelinde oluşuyor.

Zaman içinde göz çevresi öncelikte olmakla birlikte alındaki ve dudak çevresindeki çizgiler belirginleşir, kırışıklıklar ortaya çıkar. Peki cilt sağlığını korumak, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma belirtilerini önlemek ve mümkün mü?

Kırışıklık ve Sarkma gibi Yaşlanma Belirtilerini Geciktirmek Mümkün!

kırışıklık tedavisi Yaş ilerledikçe ciltteki deformasyonları bir yenisi daha eklenir; kırışıklıklar artar, derinleşir ve zamanla derin çatlaklara ya da oluklara dönüşebilir.

Birçok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkan bu cilt deformasyonlarının oluşmasını tam anlamıyla engellemek mümkün değil. Çünkü henüz cildi, yaşlanmaya karşı tam anlamıyla koruyabilecek etkisi kanıtlanmış bir tedavi yoktur. Ciltte oluşan sorunların en büyük sebebi yaşlanma sürecidir fakat çevresel faktörlerde bu sürecin kötüye gitmesinde bir o kadar etkilidir. Bu nedenle alınabilecek bazı önlemlerle kırışıklık ve sarkma gibi şikayetlerin çok çabuk kötüye gitmesini engellemek mümkündür.

Kırışıklık tedavisine başlamadan önce yaş, kırışıklık bölgesi ve etkeni gözden geçirilmelidir. Kırışıklığın olduğu bölgeye ve derecesine göre farklı uygulamalar tercih edilebilir. Bu uygulamalar en basitinden en komplikesine doğru tercih edilebilir. Bu uygulamalar şunlardır:

  1. Botoks Uygulaması
  2. Dolgu uygulaması
  3. Mezoterapi uygulaması
  4. Lazer uygulamaları
  5. Cerrahi uygulaması

Cilde Canlılığını Korumak ve Cildin Kırışmasını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

  •   Cildin gergin ve sıkı görünmesini sağlayan kolajen ve elastin lifleridir; bu lifler zarar gördüğünde ya da azalmaya başladığında cilt yüzeyinde kırışıklık, sarkma vb. gibi şikayetler oluşmaya başlar.  Bu nedenle vücuttaki kolajen ve elastin varlığı artırmaya yönelik girişimler yaşlanmayı ve buna bağlı olarak gelişen kırışıklık ve sarkma gibi şikayetlerin oluşumunu geciktirir.
  •   Birçok sağlık problemine sebep olan stres, cilt sağlığını da olumsuz olarak etkiler. Üzüntü, stres, depresyon gibi yoğun duygu değişimleri cildin daha olay yıpranmasına ve erken yaşlanmaya sebep olur. Cildin canlılığını ve sağlını korumak için stresten kaçınmak gerekir.
  •   Vücudun geneli beslenme alışkanlıklarından doğrudan etkilenir; cilt sağlığı da bunlardan biridir. Yetersiz beslenme, tek tip besin tüketimi, yoğun hazır gıda tüketimi, alkol ve tütün tüketimi de cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sebep oluyor. Cildin yıpranması geciktirmek için sağlıksız besinlerden uzak durmak, vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmek gerekir.
  • Kırışıklığın olmadığı, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için elbette ki su tüketimi de son derece önemlidir. Bireyin günde en az 2 litre su tüketmesi gerekir; yetersiz su tüketimi cildin kırışmasına ve sarkmasına zemin hazırlar.
  •     Hava kirliliği de cilt sağlığının bozulmasında son derece etkilidir ancak günümüz yaşam koşullarında bundan kaçınmak maalesef kolay değildir.

Yaşlanmanın etkilerini karşı önlemek almak, bu etkilerin oluşumunu geciktirmek elbette ki yapılabilecek küçük ama basit uygulamalarla mümkündür. Ancak yaşlanmaya engel olunamadığı sürece sonuç kaçınılmaz olacaktır. Ne kadar sağlıklı beslensek de cildimize iyi baksak da maalesef yaşla birlikte gelen kırışıklıklardan ve cilt sarkmalarından kaçmak mümkün değildir. Ancak yaşlanma her ne kadar kaçınılmaz olsa da etkileri çok belirgin olmak zorunda değildir. Günümüzde teknoloji sayesinde sahip olabildiğimiz pek çok yaşlanma karşıtı tedavi uygulaması vardır.

Kırışıklık Tedavisi

Gün geçtikçe güzel görünme arzusu artıyor. Bu sebeple çoğu kişi daha genç ve daha çekici bir görünüm kazanmak için yaşlılık belirtilerini gizlemek istiyor ve daha farklı arayışlar içerisine giriyor. Çünkü süreç içinde oluşan kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma şikâyetleri güzel görünmenin önündeki en büyük engellerden biridir.

Kırışıklık ve cilt sarkmaları cildin yapısını ve canlılığını bozduğu için birçok kadını ve erkeği son derece rahatsız eder. Ancak bugünlerde kişinin yorgun ve yaşlı görünmesine sebep olan ve onu rahatsız eden bu cilt problemlerinden kurtulmak her zamankinden daha kolaydır.

Kırışıklık tedavisi adı altında gerçekleştirilen birçok estetik uygulama sayesinde eskisi gibi genç, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak mümkündür. Günümüzde yaygın olarak kullanılan kırışıklık tedavilerinin başında cilt yenileme teknikleri, dolgu maddeleri, anti-aging çözümler ve medikal germe yöntemleri gelir.

Kırışıklık Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kırışıklık tedavisinin nasıl yapılacağı kişinin yaşına, cilt yapısına; kırışıklığın bulunduğu bölgeye ve kırışıklığın şiddetine göre değişiklik gösterir. Kırışıklığın nasıl ve neden ortaya çıktığı kırışıklık tedavisi için hangi yöntemin kullanılacağını belirleyen bir diğer önemli faktördür.

Cilt kırışıklıkları temelde iki sebeple meydana gelir; yaş almayla birlikte ciltteki elastin ve kolajen seviyesinin azalmasından kaynaklanan yaşlılık kırışıklıkları ve gündelik hayatta çeşitli sebeplerden dolayı oluşan mimik kırışıklıkları.

Bu etkenler dikkate alınarak öncelikle kişinin detaylı bir şekilde cilt değerlendirmesi yapılmalı ve kişinin ne tür bir kırışıklık tedavisine ihtiyacı olduğu belirlenmelidir ancak kırışıklık tedavileri her geçen gün daha da gelişiyor. Bu sayede yaşlanma belirtilerini yönetmek artık daha kolay ancak çok sayıda estetik prosedür olduğu için kişiye uygun olan tedavi yöntemini bulmak ve başlamak oldukça zordur.

Kırışıklık Tedavisi Hangi Bölgelere Yapılır?

Kırışıklıkların olduğu alanları şu şekilde ayırabiliriz.

Alın kırışıklığı: Alın kırışıklığının tedavisinde botoks uygulaması en etkili tedavidir.

Kaş arası kırışıklığı: Kaş arasındaki kırışıklıklar derinleşmemiş ise botoks yeterli olacaktır. Ancak botoksa rağmen kaybolmayan kırışıklıklar dolgu ile doldurularak cilt ile aynı düzleme getirilir.

Göz çevresi kırışıklıkları: Göz çevresinde ki kırışıklıklar için en sık uygulanan botoksun minimal uygulamasıdır. Bu hem kırıklıkları giderir, hem de gözleri açarak kaşları da bir miktar yukarı taşıyarak fresh bir görünüm kazandırır.

Dudak üstü kırışlılıkları: Dudak üstü kırışıklıklar için dolgu uygulaması en etkili tedavidir. Yüze uygulanan ışık dolgusu dudak üstüne uygulandığında hem çizgileri açar hem de cildi yeniler.

Tüm yüz kırışıklıkları: Cildin ince olmasından kaynaklanan tüm yüzdeki ince kırışıklıkları lazer tedavileri veya nem dolgusu ile giderilebilir.

Kırışıklık Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Kırışıklık tedavisine başlamadan önce yaş, kırışıklık bölgesi ve etkeni gözden geçirilmelidir. Kırışıklığın olduğu bölgeye ve derecesine göre farklı uygulamalar tercih edilebilir. Bu uygulamalar en basitinden en komplikesine doğru tercih edilebilir. Bu uygulamalar şunlardır:

  1. Botoks
  2. Dolgu Enjeksiyonları
  3. Cilt Yenileyici Uygulamalar – PRP, Somon DNA Aşısı, H-100 Gençlik Aşısı, Sunekos Matriks Aşısı
  4. Mezoterapi
  5. Lazer ve Radyofrekans Destekli Uygulamalar – Altın İğneli Radyofrekans, Thermage- Ulthera

Bu tedavi uygulamaları yaşlanma belirtilerini geciktirmek ve var olan etkenleri de yok etme konusunda son derece başarılıdır.

Botoks ile Kırışıklık Tedavisi

Kişinin kendini ifade etmek amacıyla kullandığı yüz ifadeleri ve sürekli kaş çatma, güneşte gözleri kısma ve gülme gibi istemsiz eylemler sonucunda alında ve göz çevresinde kırışıklıklar oluşur. Mimik hareketlerinden dolayı oluşan bu kırışıklıklar, erken yaşlarda belirmeye başlar. Mimik kırışıklıkları için en uygun tedavi yöntemi kırışıklık önleyici bir estetik uygulama olarak kullanılan botoksdur.

Botoks enjeksiyonu, mimik hareketlerine bağlı olarak gelişen yüz kırışıklıklarını ortadan kaldırma ve yeni kırışıklıkların oluşmasını önleme konusunda oldukça başarılı olan estetik bir prosedürdür. Özellikle göz çevresi, kaş arası ve alın bölgesinde oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları yok etmek için kullanılan FDA onaylı bir uygulamadır. Bu kırışıklık tedavisinde botulinum adı verilen bir toksin kulanılır.

Botilinum toksini kasları felç ederek hareketlerini kısıtlar ve kırışıklık oluşumunu önler. Mimik hareketlerinin yoğun olduğu alına, kaş arasına ve göz çevresine de gerekli miktarda yapılan botoks uygulaması ile yüzdeki doğal ifadeyi kaybetmeden kırışıklıkları gidermek mümkündür.

Botox, kırışıklık tedavisi için en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Kırışıklık önleyici bir tedavi yöntemi olduğu için 20’li yaşlardan itibaren yapılabilir. İşlem süresi çok kısa, elde edilen sonuç ise çok başarılı oldu için çok rağbet görür. Her ne kadar etkisi çok iyi olsa da geçidir, ortalama 4-6 ay içinde tekrar edilmesi gerekir.

Dolgu Enjeksiyonları ile Kırışıklık Tedavisi

kırışıklık tedavisi Dolgu enjeksiyonları genellikle hacmini kaybeden yüze şekil vermek amacıyla kullanılır ama özellikle yüzde meydana gelen derin kırışıklıkların tedavisi için de uygulanan yöntemdir.

Dolgu enjeksiyonu ile yapılan kırışıklık tedavileri sadece derin kırışıklıklarda değil aynı zamanda dudak çevresinde özellikle sigaradan kaynaklanan ince kırışıklıkları gidermede de kullanılır. Bu bölgelerde ince kırışıklıklar için kullanılan dolgular daha ince yapılıdır, yüze dolgunluk kazandırmadan cildi besler ve kırışıklıkları yeniden düzenler.

Uygulama kapsamında kullanılan dolgu maddeleri, ciltte de doğal olarak bulunan hyaluronik asit bazlıdır ve aynı zamanda dolgular vitamin, mineral ve aminoasit açısından da oldukça zengindir. Dolgu ile kırışıklık tedavisinde sürekli yapılan mimikler yüzünden derinin aynı yerlerde katlanmasından kaynaklanan derin kırışıklıklar doldurularak kırışıklığın altı beslenmiş ve cilt yüzeyi aynı düzeye getirilmiş olur. Böylece cilt pürüzsüz bir görünüm kazanır.  Ayrıca dolgu içinde bulunan hyaluronik asit ve peptitler sayesinde cilt  yenilenmesi sağlanmış olur.

Dolgu enjeksiyonları genellikle 10-15 dakika arasında gerçekleştirilen tamamen izsiz ve güvenli uygulamalardır. Doğal bir şekilde yüz hacim kazandırırken cilt oluşan kırışıklık ve çökme gibi sorunları da ortadan kaldır ancak etkisi geçici olduğu için ortalama olarak 12-18 arasında tekrar edilmesi gerekir.

Cilt Yenileyici Kırışıklık Tedavisi Yöntemleri

Botox veya dolgu gibi enjekte edilebilir, invaziv olmayan prosedürler; her yönüyle daha sıkı, daha dolgun ve daha genç bir görünüm yaratmak için ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü yumuşatmak ve yok etmek için kullanılır. Ancak 30’lu yaşlardan itibaren cilt altı yağ dokusu kaybolmaya, ciltteki kolajen ve elastin seviyesi düşmeye başlar.

Zamanla cilt esnekliğini kaybeder; göz çevresinde, dudak kenarlarında, alında, boyunda ve ellerde kırışıklıklar oluşur, daha ileri safhalarda ise cilt sarkmaları meydana gelir. Yaşlanma sebebiyle oluşan kırışıklıklar derinleşmeye başladığında botox gibi kırışıklık önleyici tedavi uygulamaları tek başına yeterli olmayabilir.

Böyle durumlarda kişinin ihtiyacı doğrultusunda cilt yenileyici estetik uygulamalar daha etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir. Kırışıklık tedavisinde kullanılan bu tedavi yöntemlerinin amacı ciltteki elastin ve kolajen seviyesini artırmak ve cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlamaktır.

PRP ile Kırışıklık Tedavisi

PRP yani Platelet Rich Plasma, kişinin kendi kanından elde edilen bir plazma ile cilt altı dokuların onarılmasını sağlayan ve hücre yenilenmesini hızlandıran bir tedavi yöntemidir. Uygulama kapsamında elde edilen plazma zarar görmüş olana elastin ve kolajen liflerini onardığı için ve yenilerinin üretimini teşvik ettiği için son yıllarda kırışıklık tedavisi için de sık sık kullanılmaktadır.

Oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilen PRP ile kırışıklık tedavisi için öncelikle kişiden 8-20 cc arasında kan alınır. Alınan bu kan santrifüj işleminden geçirilerek platelet denilen kan hücreleri bakımından zengin olan bir plazma elde edilir. Elde edilen bu plazma kırışıklıkların olduğu alanlara çok ince uçlu iğneler yardımıyla enjekte edilir. Platelet hücrelerinin yoğunluğu sıkı ve sağlıklı bir cilt görünümü için son derece önemlidir çünkü bu hücrelerin görevi doku onarımını sağlamaktır.

PRP uygulaması sayesinde cilt kırışıklığının olduğu alanlar platelet hücreleri bakımından zenginleştirilmiş olur böylece cildin pürüzsüz ve gergin görünmesini sağlayan kolajen ve elastin liflerinin üretimi en doğal yolla teşvik edilir.  PRP ile yapılan kırışık tedavisinin kaç seans uygulanacağı kişinin yaşına ve cilt yapısına göre farklılık gösterir ancak başarılı bir sonuç almak için genellikle 3 seansa ihtiyaç duyulur.

Somon DNA Aşısı ile Kırışıklık Tedavisi

Somon DNA aşısı, gençleştirme amacıyla kullanılan cilt yenileyici estetik uygulamalardan biridir. Kişinin yaşlı görünmesine sebep olan cilt kırışıklıklarını ve sarkmalarını yok etme de son derece etkilidir. Bu aşının  içeriğinde temel iki bileşen mevcuttur; somon balığından elde edilen polinülteotidler (DNA) ve saf hyalüronik asit.

Somon balığı DNA’sı insan DNA’sına çok benzediği için cildin onarılmasını ve yenilenmesini sağlar. Hyaluronik asit ise  cildi nemlendirir ve besler. Aynı zamanda bu aşı cildin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve aminoasitler bakımından da zenginleştirilebilir. Bu sayede Somon DNA aşısı sayesinde cildin bütün ihtiyacı karşılanmış olur. Zengin içeriği sayesinde Somon DNA aşısı zarar görmüş olan kolajen ve elastin liflerini onararak ve yenilerinin üretilmesini sağlayarak ciltte oluşan kırışıklıkların ve sarkmaların görünümünü iyileştirir.

Cilt kırışıklıklarının ve sarkmalarının tedavisinde kullanılan Somon DNA aşısının kaç seans uygulanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterir ancak etkili bir sonuç alabilmek için en az 5 seans uygulanması gerekir.

H-100 Gençlik Aşısı ile Kırışıklık Tedavisi

H-100 Gençlik aşısı ciltte oluşan ince çizgilerin ve kırışıklıkların açılmasında oldukça etkili olan bir uygulamadır. Yaş almaya bağlı olarak cildin nem dengesi bozulur, ve cilt altı dokular zarar görür. Buna bağlı olarak da zamanla yüzün genelinde, boyunda ve ellerde kırışıklıklar oluşur. H-100 Gençlik aşısı içinde yer alan vitaminler, mineraller, proteinler, aminoasitler, saf hyaluronik asit ve kolajen cildin nemlenmesini ve cildin yenilenmesini sağlayarak kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Kırışıklık tedavisi için kullanılacak olan gençlik aşısının kaç seans uygulanması gerektiği kişiden kişiye farklılık gösterir. Ama yılda 4 kez uygulanacak olan H-100 gençlik aşısı cildin ihtiyacı olan bütün takviyeyi sağlayarak kişiyi yaşlılık belirtileri olan kırışıklıklardan ve cilt sarkmalarından korur.

Sunekos Matriks Aşısı ile Kırışıklık Tedavisi

Kırışıklık tedavisi olarak kullanılan bir diğer yöntem de Sunekos Matriks Aşısı’dır. Sunekos Matriks aşısı cildin onarılmasını ve yenilenmesini sağlayan bir gençleştirme yöntemidir. İçeriğinde bulunan hyaluronik asit, vitamin, mineral vb. sayesinde ciltte oluşan kırışıklıkları sarkmaları ya da lekeleri etkili bir şekilde yok eder.

Bu aşı cildin kırışmış alanlarına uygulandığında kolajen ve elastin liflerini tetikleyerek onarılmalarını ve yeniden üretilmelerini sağlar. Böylece kişinin ihtiyacı doğrultusunda uygulanan bu yöntem ile cilt genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır.

Mezoterapi ile Kırışıklık Tedavisi

Mezoterapi, cilt kırışıklıklarının görünümünde oldukça etkileyici değişiklikler yaratan estetik uygulamadır.  Mezoterapi ile yapılan kırışıklık tedavisinde cilt altı dokuyu onarması için vitamin, mineral ve aminoasit gibi bileşenlerden oluşan bir karışım mikro iğneler yardımıyla enjekte edilir. Zengin içeriği sayesinde cilt altı dokuda kontrollü bir onarım süreci başlatarak zamanla ciltte yer alan kırışıklıkların yok olmasını sağlar.

Mezoterapi içerikleri pek çok farklı peptit ve aminoasitlerden oluşabilir, içinde ne olacağı kişinin ihtiyacına göre özel olarak belirlenir. Cilt altındaki hasarlı dokulara ulaşan bu maddeler kolojen ve elastin liflerini güçlendirir ve yeniden üretilmesini sağlar. Kırışıklıkların görünümünde etkili olan Mezoterapi uygulaması sonrasında etkili bir sonuç alabilmek için haftada bir olmak üzere 4-6 seans uygulanması faydalı olur.

Lazer ve Radyofrekans Destekli Kırışıklık Tedavisi

Lazer destekli FDA onaylı cihazlar cilt düzensizliklerini veya her türlü renk değişikliğini gidermek, genişlemiş gözenekleri azaltmak ve uzun süreli sonuçlar için kolajen üretimini teşvik etmek için ince ayarlanmıştır. Lazer ve radyofrekans destekli uygulamalar yardımıyla yapılan kırışıklık tedavilerinde en sık tercih edilen yöntemler Altın İğne, Thermage CPT ve Ulthera’dır.

Altın İğneli Radyofrekans ile Kırışıklık Tedavisi

Mikro iğneli radyofrekans uygulaması olarak da bilinen altın iğne, kırışık tedavisinde kullanılan cilt yenileyici etkisi olan bir uygulamadır. Bu uygulamanın asıl amacı cilt altı dokuları onarmak ve yenilerinin üretilmesini sağlamaktır. Böylece cildin kendi kendini onarması sağlanır.

Radyofrekans dalgalarının gücünden faydalanan bu uygulama kapsamında cilt altına radyofrekans enerjisi gönderilir. Cihazın ucunda yer alan mikro iğneler sayesinde cildin dermis tabakasına kadar radyofrekans enerjisi gönderilmiş olur. Bu sayede cildin geç ve sıkı görünmesini sağlayan kolajen ve elastin liflerinin üretimi tetiklenmiş olur. Cilt altında kolajen üretimi arttıkça ciltte bulunan kırışıklık vb. şikâyetler de ortadan kalkar. Kırışıklık tedavisi için yapılacak olan altın iğne uygulamasının kaç seans olması gerektiği ciltte meydana gelen yıpranmaya göre kişiden kişiye farklılık gösterir.

Ulthera ile Kırışıklık Tedavisi

Ulthera ya da Ultherapy; elastikiyetini kaybetmiş, sarkmış ve kırışmış ciltleri eski haline döndüren ameliyatsız bir gençleşme tedavisidir. Bu uygulama daha sıkı ve daha genç bir görünüm yaratmak için odaklanmış ses dalgalarından yararlanır. Uygulama kapsamında 4,5 ve 3 mm’lik başlıklarla cilt altı dokuya odaklanmış ses dalgaları gönderilir.

Bu uygulama ile cilt altında kontrollü bir doku hasarı sağlanmış olur. Bu sayede cildin kendi kendini yenilemesi sağlanır. Ulthera ile yapılan kırışıklık tedavisinde kolajen üretimi tetiklendiği için zamanla cilt yüzeyindeki bütün deformasyonlar yok olur.

Ulthera sonrasında cilt hemen kendini toparlamaya başlar ama uygulamadan gözle görülür bir sonuç alabilmek için 3 ay kadar beklemek gerekir. Ulthera sonrasında cildin kolajen seviyesi artmaya devam ettiği için en etkili sonucun görülmesi için 6 ay kadar beklemek gerekir.

Thermage CPT ile Kırışıklık Tedavisi

Thermage CPT, Radyofrekans dalgalarının kullanıldığı ameliyatsız bir yüz gençleştirme uygulamasıdır. Uygulama kapsamında cilt altına gönderilen radyofrekans dalgaları gönderilerek kolajen üretiminin artması sağlanır. Cildin gergin görünmesini sağlayan kolajen üretiminin artması sayesinde zamanla cilt sıkılaşır, görünümü iyileşir ve genç bir görünüm kazanır.

Cildin sıkılaşmaya başlamasıyla birlikte cilt yüzeyinde meydana gelen kırışıklık sorunu da ortadan kalkar.  Thermage CPT’nin kaç seans uygulanacağına kişinin cilt yapısına ve kırışıklıkların derinliğine göre karar verilir.

Kırışıklık Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Yaşlanma sürecine ya da çevresel faktörlere bağlı olarak cildi kırışan herkese kırışıklık tedavisi uygulanabilir. Ayrıca yaşlanmaya karşı önlem almak isteyen kişiler de önleyici kırışıklık tedavisi uygulamalarından faydalanabilir.

Kırışıklık Tedavisi Kaç Yaşında Başlamalı?

Fakat cildi koruyarak yüzde oluşan yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını geciktirmek mümkün olsa da sonuç kaçınılmazdır; zamanla yüz sıkılığını kaybeder, kırışıklıklar oluşur ve sarkar.  Yüzde oluşan bu belirtilerden kurtulmanın tek yolu estetik bir uygulamadan yararlanmaktır. Ancak bu uygulamalara kaç yaşında başlamak gerekir?

Çoğu kişi kırışıklık tedavisine ileri yaşlarda başlanılması gerektiğini düşünür ancak genç yaşlarda yaşlanma karşıtı olarak kullanılan Botox gibi önleyici kırışıklık tedavilerine başlamanın bir sakıncası yoktur. Pek çok kırışıklık tedavisi için 20’li yaşların erken olduğu düşünülse de invaziv prosedürler yaşlanmayı geciktiren cilt bakımı rejimini destekleyebilir. Kişinin ihtiyacına bağlı olarak zamanla bunlar dermal dolgu maddelerini ve lazer tedavilerini de içerebilir.

Kırışıklık Tedavisi Fiyatları

Kırışıklık tedavisi fiyatları yapılan uygulamaya bağlı olarak değişir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan bizleri arayarak ya da İstanbul-Nişantaşı’nda yer alan polikliniğimiz ziyaret ederek  kırışıklık tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.