Erkeklerin özgüvenlerini tamamlayan en önemli etkenlerden biri sakal ve bıyıklarıdır. Özellikle Türk toplumunda sakal ve bıyığın yeri büyüktür. Doğuştan gelen etkenler veya sonradan oluşan hormonal sebeplerden dolayı erkeklerde bıyık çıkmama veya sakal çıkmama sorunu oluşabilir.
Erkeklerin bıyık ve sakal konusunda yaşadıkları eksikliğin tek tedavisi sakal ve bıyık ekimidir. Aynı şekilde sakal bölgesinde kıl çıkmaması sorunu da sakal ekimi ile çözülebilir. Tıpkı saç ekimi gibi, sakal ve bıyık ekimi için de ense bölgesindeki saç kökleri kullanılır.
Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?
Bıyıkları dökülen kişiler için en etkili yöntem bıyık ekimidir. Bıyık ekimi için kişilerin enselerinden saç kökleri kullanılır. Vücudumuzdaki en güçlü ve bıyık yapısıyla benzeyen saç telleri ense bölgesinde yer alır. Bıyık ekimi için FUE yöntemiyle enseden 0.6 mm punchlar ile enseden tek tek saç kökleri alınır. Alınan saç kökleri bıyık dökülmesi olan yerlere yine tek tek eklenir.
Bıyık Ekimi ile Sağlıklı Bıyıklara Kavuşun
Bıyık ekimi yapıldıktan sonra, kıl kökleri daha önceden var olan bütün özelliklerini korur. Bıyıklar sağlıklı bir şekilde uzamaya devam eder. Bu nedenle, düzenli aralıklarla bıyıklarınızı kısaltmanız gerekir. Bıyık ekimi çok sık yapıldığında kıl kökleri sağlıklı beslenemez. Bu nedenle bıyık ekiminin sıklığı, kıl köklerinin beslenmesini destekleyecek yoğunlukta olmalıdır.
Bıyıklarınızın belli bölgesinde bir seyreklik varsa bölgesel olarak da bıyık ekimi yapılır. İlk bıyık ekiminden sonra tekrar başka bölgeye bıyık ekimi yaptırmak isterseniz 4-6 ay beklemeniz önerilir.
Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?
Sakalların da seyrelme görülen veya tamamen dökülen kişilerde sakal ekimi en etkili çözümdür. Sakalları sıklaştırmak veya tamamen yeni bir sakal görüntüsü oluşturmak için profesyonel bir ekiple sakal ekimi yaptırmalısınız.
Eğer seyrek olan sakallarınızı güçlendirmek istiyorsanız elmacık kemiğinin üzerindeki gereksiz kıllar alınarak bölgesel sakal ekimi yapılabilir. Sakal ekimi için genellikle, sakal alt bölgesi, göğüs, ensenin alt kısımları ve elmacık kemiği tercih ediliyor. İstenmeyen bölgelerde çıkan kıllar da alınarak sakallara takviye edilir, böylece kalıcı epilasyon imkânı da sağlanmış olur.
Sakal ekimi kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler çok yoğun ve gür bir sakal isterken bazıları da bölgesel boşluklarını doldurmak ister. Bölgesel sakal dökülmesini tedavi ederken en önemli nokta çevresel sakal sıklığına uygun ekim yapılmasıdır.
Eğer kişinin hiç sakalı yoksa 1000-3000 kök arasında sakal ekimi uygundur. Tamamen köse olan birinde doğal görüntü yakalamak için 400 kök bıyık ve çene bölgesine, 100 kök de favori bölgelerine eklenebilir. Böylece sakal ekimi yüzde doğal görünecektir.
Sakal Ekimi ile Maskülen Bir Görüntü Yakalayın
Maskülen bir görüntü yakalamak isteyen erkekler için ortalama 3000 saç kökü kullanılması yeterlidir. Sakal ekimi için kıl kökü alındıktan sonra ertesi gün ilk yıkama olur. Bu bölgede 1-2 hafta kızarıklık olabilir, normaldir.
Pembemsi görüntü 15 gün içinde geçecektir. Kıl kökü alınırken iz kalmaz. Sakal ve bıyık ekilen alanda, ekimden sonra iğne izlerinden dolayı koyu kırmızı bir görüntü olabilir, bunlar iki gün içinde yıkanarak temizlenecektir.
Ekimden sonra sakal ve bıyıklar uzamaya devam eder. 15 günden sonra makasla kesilerek sakal ve bıyığın daha düzenli görünmeleri sağlanır. İlk tıraşınızı 1 ay sonra yapmanızı öneriyoruz. Sakal ve bıyık ekiminden sonraki 2.haftada şok dökülme görülür, 4-8 ay içinde dökülen kıl kökleri tekrar çıkacaktır.